Matkahuolto

Verkkokaupan pakkaamo ja miksi sen tulisi olla optimoitu

Verkkokaupan pakkaamo ja miksi sen tulisi olla optimoitu

Kun puhutaan verkkokaupan ylläpidosta, yleensä viimeisimpien asioiden joukossa tulee miettineeksi tilausten käsittelyn ja lähettämisen tehokkuutta. Ensin tulee tietenkin tuotteet, sitten ehkä kaupan sisältö, ulkoasu, markkinointi... Listaa voisi jatkaa loputtomiin. Monta kertaa herätään liian myöhään siihen tosiasiaan, että suuri osa kauppiaan tai verkkokaupan henkilökunnan ajasta menee tilausten käsittelyyn. Monelle on täysin normaalia, että yhden tilauksen käsittelyyn voi käyttää useamman minuutin. Tähän me haluamme tuoda muutoksen. Kun tilausten käsittely on nopeaa, jää aikaa siihen tärkeimpään: myynnin tekemiseen.

Nopea tilausten käsittely ja lähettäminen on asiakaspalvelua

Kun asiakas saa nopeasti tilaamansa tuotteet, on se hyvää asiakaspalvelua, joka kasvattaa verkkokaupan luotettavuutta ja parhaimmassa tapauksessa antaa etumatkaa kilpailijoihin.

Nopea tilaustenkäsittely säästää työaikaa

Kuten Benjamin Franklin sen aikanaan kirjoitti: aika on rahaa. Optimoidulla tilaustenkäsittelyllä säästät aikaa, jonka voi käyttää esimerkiksi myynnin tekemiseen.

Nopea tilaustenkäsittely antaa joustoa

Kun tilaustenkäsittely on nopeaa, se auttaa joustavuutta vaativissa erikoistilanteissa. Näitä voi olla mm. seuraavat tilanteen:

  • Iltapäivällä tulee yhtäkkiä paljon tilauksia, jotka mielellään saisi heti liikkeelle
  • Isot tuotelaunchit/dropit tai kampanjat, jotka nostavat tilausmääriä
  • Logistiikkayhtiön erikoisjärjestelyt esimerkiksi noutoajalle
  • Logistiikkayhtiön lakko ja tilausten lähettäminen toista yhtiötä käyttäen

Optimoitu tilaustenkäsittely vähentää virheitä

Kone ei tee virheitä. Kun tekniikka ja automaatiot valjastetaan kunnolla käyttöön, se vähentää ihmisen tekemiä virheitä. Vähemmän reklamaatioita ja palautuksia, enemmän tyytyväisiä asiakkaita.

 

Onko sinun verkkokauppasi pakkaamo optimoitu? Jos kaipaat siihen meidän näkemystä, ota rohkeasti yhteyttä!